Veckans Tips!
16313
post-template-default,single,single-post,postid-16313,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Veckans Tips!

LILLA MYS AKTIVITETSKALENDER 

V.35

 

 

Visning av Disagården (mån – lör, 1 juni – 31 augusti)

14.00  Disagården har en speciell visning för barn dagligen, måndag till lördag. Där kan ni tillsammans se hur upplänningar levde på landsbygden under 1800-talets senare del. Det finns allt från soldattorp till djur! Visningen är gratis. 

Här kan du läsa om Disagården.

 

Fyrishovs äventyrsbad öppnar! (fre – sön, 1 september – 3 september)

16.00 – 21.30   Äventyrsbadet är tillbaka och detta firas hela helgen! På fredagen är det premiäröppning med besök av Pelle Svanslös & Maja, pooldisco och annat skoj. 
09.00 – 21.00  Firandet fortsätter på lördagen och söndagen. Bland annat bjuds det på: pokémonyoga, rutschbane-race, chans att ta simmärken och träna livräddning!

Läs hela programmet här!

 

Gottsundadagen (lördag 2:a september)

11.00 – 21.00  I helgen är det även premiär för Gottsundadagen! En ny färgsprakande stadsdelsfestival med tema kultur. Få en teatersminkning, gå på en dansworkshop, kika runt på loppisen eller prova ponnyridning. Det blir en dag full med rörelse, smaker, dofter och upplevelser. 

Här kan du se vad som händer på festivalen!

 

Sigtuna Möte (lör – sön, 2 september – 3 september)

11.00 – 16.00  Vill ni fara tillbaka i historien under helgen? Sigtuna anordnar i vanlig ordning marknadsdagarna med året 1912 som tema! Det bjuds på loppis, dräkttävling och roliga lekar. På marknaden hittar du hantverk från hela Sverige. Finns många möjligheter till mat, kommer finnas livemusik och underhållning på plats. 

Läs mer om marknadsdagarna här!

 

Vattenvärlden (varje lör – sön, 26 augusti – 22 oktober) 

11.00 – 17.00  Allt liv behöver vatten. Men vad är vatten egentligen och vem bor där? Kika in på Biotopia och upptäck vattnets värld. Det finns stående experiment som kan göras på drop-in hela dagen. Finns även chans till att följa med ut i Vasaparken och fånga plankton i dammen, som sedan undersöks. 

Läs mer på Biotopias hemsida. 

 

Skogsmulle 60 år (söndag 3:e september)

11.00 – 14.00  Friluftsfrämjandet anordnar det årliga Skogsmulleloppet, som i år firar sin sextionde födelsedag! Utöver loppet finns det även skattjakt och tipsrunda. Mat finns på plats och priser utlovas. 50 kr/ per person. 

Program och anmälan hittar du här.

 

Folkdans för barn (varannan söndag, 3 september – 19 november)

10.00 – 11.15  Folkgillet välkomnar minstingar på 3-6 år till dans på Årstagården! Det blir både sångdags och folkdans tillsammans med vuxna som leder, till musik från föreningens spelmän. Fikapaus inkluderad i tiden. Bli medlem (150 kr/år) och dansa in hösten!

Här hittar du mer info. 

 

 

TREVLIG VECKA!